Corona II

Net naar de supermarkt geweest.

Online bestellen en thuis laten bezorgen, zowel bij de Plus als bij AH, lukt niet want tot en met volgende week zaterdag is er geen bezorgmoment beschikbaar. Alles is volgeboekt. Schiet niet op.

Dan maar zelf gaan. (Ik ben heel licht verkouden of heb de jaarlijks weerkerende allergiereactie op pollen, maar nies niet en de ogen jeuken vandaag evenmin; in de ochtend is het nog fris, dat scheelt). In mijn zak zaten latex handschoentjes, aangezien winkelkarretjes niet na elke klant worden ontsmet. De scanapparaten wel, zag ik later.

Erg druk was het nog niet om tien voor half negen, maar wie denkt dat ook maar iemand anderhalve meter afstand innam heeft het mis. Wat een verschil met het apotheekbezoek eerder deze week. Geen scherm tussen kassière en klant. Moeder met sniffend kind in kar schoof vlak langs me . Anderen botsten en raakten me en ondertussen hoopte ik dat er geen hoest en proest in mijn nabijheid kwam.

Wat ben ik blij met mijn gehandschoende vingers. Zag wel iedereen een beetje vreemd opkijken. Kennelijk ben ik de eerste en de enige bij de Plus.

Ben er dan ook zo snel mogelijk doorheen gespurt. En bij het auto inladen kwam wederom de enorme puzzel …. één latexding in de kofferbak afgestroopt, tassen uit de kar gepakt met blote hand op de bijrijdersstoel gedeponeerd, karretje met latexhand teruggereden, de andere handschoen naast de andere laten vallen (zonder de buitenkant aan te raken) kofferbak dicht, naar huis… tassen binnen gezet, nieuwe latexhandschoen gepakt voor het uitpakken, enzovoorts. Ja, die boodschappen blijven nu drie dagen onaangeroerd. Maar stel dat zo’n virus van de tas in de kast overstapt?

Ja, DUH!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.