Klootjesvolk

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, oceaan, lucht, water, buiten en tekstWat een negatieve reacties op dit meisje. ‘Want haar ouders pushen. Ze is zo overdreven. Ze heeft geen jeugd.’ Al die veroordelende mensen kunnen zich niet voorstellen dat een zeer begaafde zestienjarige de gedrevenheid van zichzelf heeft…

Ik herinner me mijzelf op de middelbare school, 15 was ik, richtte samen met twee andere meiden een debatingclub op, nodigde majoors uit én een dienstweigeraar, want destijds was ik fervent tegenstander van de wapenwedloop, van het leger, ik geloofde heilig in een vreedzame samenleving. Het vuur was groot evenals het idealisme. Ik ging bij Amnesty, liep mee met demonstraties van de SJ (socialistische jeugd). Mijn ouders stonden niet per se achter me (ze hielden zich niet bezig met waar ik mee bezig was of met mijn overtuigingen, stel je voor dat ze me hadden geholpen dat had ik zéker gewaardeerd).

Ook had ik destijds bedacht dat er een stemdrempel moest komen, omdat veel volk zonder enige kennis van zaken maar wat invulde in dat stemhokje. Een examen vooraf. Daarna mochten ze stemmen wat ze wilden. Hoezo kan een 16 jarige niet zelfstandig heel fanatiek zijn?

Waarom maar steeds benadrukken dat de ouders zouden pushen, als ze haar juist helpen in dat heilige vuur, nl zij ziet en voorvoelt dat het leven op aarde ernstig wordt bedreigd…. Kan nog veel meer zeggen daarover, maar onderschat nooit ‘kinderen’. Greta wendt haar expliciete begaafdheden aan. Ik vind haar heel echt. Die vorm van autisme, Asperger, waar ze aan ‘lijdt’ (meen ik) bewerkstelligt nu juist dat ze een ouwelijke indruk maakt, omdat haar overredingskracht en taalvaardigheid groot zijn. Ik herken echter zoveel. Het klootjesvolk dat haar afzeikt heeft een bord voor de kop. Wat betreft het meisje en wat betreft de klimaatverandering. Helaas, altijd weer dat klootjesvolk.

De afbeelding heb ik van Facebook geplukt. Het is hoogstwaarschijnlijk geen echte cover. Hij zou het zo maar kunnen worden.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Klootjesvolk”

%d bloggers liken dit: