Nieuwe scheldkanonnades

Bij tropische temperaturen gedraag je je anders. Alles gaat met een sloom kwakkelgangetje. Min of meer uit verveling las ik gisteren, meer dan anders, de berichten op Facebook. Daar kwam het voorstel langs om scheldwoorden te plaatsen met uitsluitend Hema-producten. Een idee van Ingmar Heytze. Dat leek me een leuke, warmte-negerende taaloefening. Zo bedacht ik softijsje! en naadloze herenboxer! Mijn beste fulminatie was echter: zwartbedrukte bamboebabyromper! (Als je daarvoor wordt uitgemaakt komt dat flink aan. Niet dan?).

 

 

 

 

Verder genoot ik van de lila campanula plantjes die door Willem rap in de bak zijn gezet en staan te pronken naast de lavendel die we zaterdag hebben geplaatst.

Memorabel, dat wil zeggen, ik reflecteer nog even, was dat mijn nieuwste Facebookcontact een hele ris blote foto’s stuurde, omdat hij professioneel naaktmodel voor kunstenaars is en in mij kennelijk een gedreven en getalenteerd tekenares ziet :-D. Ik typte geen dingen terug als nietig wattenstaafje! of smerig billendoekje!, nee, niks van dat al, mijn reacties bleven beschaafd. Helaas hoorde hij me niet schateren, omdat ik in een flash back aan het begin van de internettijd werd herinnerd, aan chatters die foto’s van hun dingetje of ding stuurden. Dat ik dat allemaal al meemaakte, wist hij veel. Giechelend tikte ik terug dat mijn eigenste man een uiterst prettig lichaam heeft om naar te kijken en te schetsen. Het snoerde hem de mond, of, liever gezegd, het stopte de stroom afbeeldingen van zijn blote niksje. Je maakt wat mee als 65-jarige.

Wat ik nog meer deed? Bij de supermarkt een beetje zeuren bij de servicebalie over de trostomaatjes die ik zaterdagmorgen kocht. ‘s Avonds bleken ze overrijp en deels beschimmeld. Ik kreeg mijn geld terug en mocht ter compensatie van het  onverwachte leed een bos snijbloemen uitzoeken. Blij verrast vroeg ik: ‘mag ik zomaar uit alles kiezen?’. Ja, het mocht. Ik koos een boeket zonnebloemen, het mooiste en grootste van alle boeketten, en dat was, echt waar, louter toeval. Voor de tweede maal deze zomer staan ze hier dus op tafel. En voor de mevrouw van de klantenservice heb ik deze: supergave dripcake met slagroom!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.