Nieuwe scheldkanonnades

Bij tropische temperaturen gedraag je je anders. Alles gaat met een sloom kwakkelgangetje. Echt veel gebeurt er niet. (De uitdrukking klopt niet, maar ik houd ervan om met taal te goochelen). Min of meer uit verveling las ik gisteren, meer dan anders, de berichten op Facebook. Daar kwam het voorstel langs om scheldwoorden te plaatsen met uitsluitend Hema-producten. Een idee van Ingmar Heytze. Dat leek me nu eens een leuke, warmte-negerende taaloefening. Zo bedacht ik softijsje! en naadloze herenboxer! Mijn beste fulminatie was: zwartbedrukte bamboebabyromper! (Als je daarvoor wordt uitgemaakt komt dat flink aan, toch?); en verder genoot ik van de lila campanula plantjes die door Willem rap in de bak zijn gezet en staan te pronken naast de lavendel die we zaterdag hebben geplaatst.

Memorabel, dat wil zeggen, ik reflecteer nog even, was dat mijn nieuwste Facebookcontact een hele ris blote foto’s stuurde, omdat hij professioneel naaktmodel voor kunstenaars is en in mij kennelijk een gedreven en getalenteerd tekenares ziet :-D. Ik typte geen lelijke dingen terug, ook niet mijn nieuwe Hema scheldkannonade, nee, niks van dat al, ik bleef keurig en beschaafd. Helaas hoorde hij mij niet schateren, omdat ik een flash back had van jaren terug, uit het begin van de internettijd toen ik wel eens met vreemde types chatte, die foto’s met hun dingetje of ding stuurden. Dat ik dat allemaal al

eens heb meegemaakt, wist hij veel. Giechelend tikte ik terug dat mijn eigenste man een uiterst prettig lichaam heeft om naar te kijken en te schetsen. Het snoerde hem afdoende de mond, of liever gezegd het stopte de stroom afbeeldingen van zijn blote niksje. Je maakt wat mee als 65-jarige.

Wat ik nog meer deed? Bij de supermarkt een beetje zeuren want de trostomaatjes die ik zaterdagmorgen kocht bleken ’s avonds overrijp en deels beschimmeld. Ik kreeg mijn geld terug en mocht ter compensatie van de geleden immateriële schade een bos snijbloemen uitzoeken. Voor de zekerheid vroeg ik, blij verrast, mag ik zomaar uit alles kiezen? Ja, uit alle bossen. Ik koos een mooi boeket zonnebloemen en dat het het grootste van alle boeketten was, echt waar, is louter toeval. Voor de tweede maal deze zomer staan ze hier dus op tafel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.