Oorbellen

Tamelijk milieuonvriendelijk reed ik per auto naar Winkelcentrum Walburg. Deels uit de nog voortdurende behoefte aan ledigheid, ik kon zoveel nuttiger dingen doen immers, van die huishoudelijke bijvoorbeeld. Schoonmaken onder de piano, stofzuigen van de benedenverdieping, de koelkast ontdooien, de ramen zemen (heb ik dat eigenlijk al eens gedaan in dit huis?). Of een nieuw stuk schrijven. Of de tekening voltooien die ik beloofd had te zullen maken.

Maar ja. Soms wil je eigenlijk niks. Of wil je van alles dat niet te rijmen of te verklaren valt. Dus in plaats van gezond te fietsen ging op mijn verveelde achterste in de auto zitten en besloot pas op het laatste moment bij de rotonde welke richting te nemen. Waar linksaf betekende Sterrenburg Winkelcentrum en rechts aanhouden Zwijndrecht, Ridderkerk, Barendrecht of zelfs Rotterdam. Plaatsen die ik alle wel eens ‘aandoe’.

Wat heb je daar in hemelsnaam te zoeken? (Wat was dat nou weer voor een stemmetje?)
Een cappuccinootje nemen kwam als eerste gedachte op.
Maar bij een bekende drogist (ik noem geen namen) zag ik een plateau met nieuwe oorbellen. Ik móest wel heel even snuffelen aan deze snuisterijen.

Volkomen nutteloos, de ledigheid in optima forma, nog meer oorbellen kopen terwijl ik er al zoveel heb! Leuke paarse, meteen afgerekend en in de lellen gehangen.

Raar is dat… ogenblikkelijk voelde ik me anders. Beter. Ik keek in de winkelruiten en in de spiegels bij de Hema. Ja, echt leuk en helemaal blij ermee.

Je zou toch consuminderen, Gusta? Ehh… 😂😂😂😅

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.