Van ‘Fluitekruid’, kroketjes en een bok

 

De talloze musjes scheren roekeloos langs onze hoofden om te landen in de struiken een meter verderop. Ze zijn volop bezig met het verzamelen van takjes en draadjes. Ook vliegen ze geregeld naar het grint op de grond om de gevallen kruimels op te pikken.

We bevinden ons op het terras van ‘Fluitekruid’ aan de Kop van ’t Land op het Eiland van Dordrecht. Het is er goed toeven vandaag met een prachtig uitzicht op de rietkragen en bosschages aan de oevers van de Nieuwe Merwede.

Het is niet al te druk, hoewel de tafeltjes allemaal bezet zijn. Geen probleem, zegt de serveerster, pak maar een paar stoelen, we improviseren wel. We besluiten dan ook eerst wat te drinken tot er een tafel vrij komt.

theehuis 'De Fluitekruid'

Dan bestuderen we de kaart. Die bevat een ruime keuze aan vegetarische gerechten en – hapjes. De prijzen vergeleken bij Daantje’s Foods, waar we met de Pasen aan de brunch zaten, zijn heel wat lager. En dat is een aangename verrassing. We kiezen voor het brood met de zelfbereide kroketjes. Ze zijn er in drie varianten: spinazie, kaas en een pittige groentevariant en, we zijn het helemaal met elkaar eens, smaken verrukkelijk. Wie mist het vlees als je zulke lekkere gerechten kunt eten, vragen we ons af. Wij in ieder geval niet.

 

We waren met de auto gekomen. Beneden aan de dijk, achter Fluitekruid, kan worden geparkeerd. Daar treffen we, weliswaar achter een draadhek, de hele leesplank van Roggeveen aan. Trappelende kippen en een bok. En wat voor een bok. Prachtig gehoornd met een robuuste sik. Wei-de, does, hok, duif en scha-pen. Het bestaat nog.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.